Crna hronika Udarno Vijesti

Pješak preminuo od zadobijenih povreda

Službenici Jedinice za saobraćaj, Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, u subotu u 14.40 sati lišili su slobode M.F., rođen 1978. godine iz Ilijaša. 

On je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je 16. decembra u ulici Bosanski put bb, općina Ilijaš, počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći, gdje je usljed povreda zadobivenih u saobraćajnoj nezgodi preminuo pješak H.H. iz Ilijaša.

O ovome je obaviješten Kantonalni tužitelj, a navedena osoba je istog dana u 15.50 sati predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS-a.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICAMA “TD MARKETI“
U prodavnici „TD Marketi“ d.d., u ulici Aleja Lipa bb, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 20.30 sati dvije nepoznate osobe su, uz prijetnju pištoljem, nožem i upotrebom spreja, izvršile razbojništvo nad radnicima K. B. i J. Dž..

Tom prilikom otuđena je određena suma novca.

O ovome je obaviješten Kantonalni tužitelj, a službenici policije rade na identifikaciji i pronalasku izvršioca.

URUČENO 549 PREKRŠAJNIH NALOGA
U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 549 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 52 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 20 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a tri motorna vozila su isključena jer su bila neregistrovana, saopćeno je u nedjelju iz MUP-a Kantona Sarajevo.