Crna hronika Udarno Vijesti

Pjevačica Slađana Delibašić akter pljačke stoljeća u BiH?!

Svjedok-saradnik Emir Zeković je u Sudu BiH, na suđenju kriminalnoj grupi Zijada Turkovića, rekao da je pjevačica Slađana Delibašić tri mjeseca nakon spektakularne pljačke 2.500.000 eura na Aerodromu u Sarajevu 2007. godine došla u taj grad kako bi sklonila automobile korišćene tokom krađe.

On je u srijedu naveo da je s njom tada bio i njen vjerenik, zbog čijeg kuma su njih dvoje i učestvovali u cijeloj toj priči.

”Po dva automobila „pasat“ kojima su se Srbijanci (osobe koje su dopremile policijske uniforme u kojima je izvršena pljačka, prim. aut.) dovezli u Sarajevo kasnije su došli srbijanska pjevačica Slađa Delibašić i jedan muškarac, za kojeg je rekla da je njen ljubavnik’‘ – naveo je Zeković.

Denserka je u prvi mah bila zaprepašćena kad  joj je saopšteno u kom kontekstu je spomenuto njeno ime.

”Kakva pljačka?! Nemam ja nikakve veze s tim!’‘ – rekla je Slađa, ali su joj se nakon našeg kratkog podsjećanja na dešavanja od prije četiri godine razbistrile misli:

”Ma, to je tada bilo nešto zbog Igorovog druga. Poslije nastupa privodili su mene i djevojke iz moje plesne grupe na informativni razgovor. I klavijaturista je ispitivan. Ne znam stvarno o čemu se tu radilo, nikakvi automobili niti krađe nemaju veze sa mnom. Bolje pitajte Igora, jer ja ne znam ništa o tome! S njim nisam u kontaktu, evo, već dva i po mjeseca” – ispričala je Slađa za srbijanski Kurir.

Inače, Zijadova organizacija se tereti i za pokušaj ubistva Dragana Perišića, Mensura Aljičevića, Anesa Kurbegovića i Nasera Keljmendija.

 

Informer.ba