Crna hronika Udarno Vijesti

Pljačkaši izveli filmsku pljačku Unicredit banke ali ostali bez plijena

Istraga je do sada utvrdila da su pljačkaši Unicredit banke odnijeli potpuno prazne kase ispod glavnog pulta u objektu, koji su opljačkali sinoć u centru Banje Luke, u periodu od 22 do 23.30 sati,  saznaje “Dnevni avaz”. Istražiteljima su to potvrdili, saznajemo,  i nadležni u poslovnici objekta.

Policija je danas pojačala ativnosti na širem rejonu Banje Luke, kako bi u što kraćem roku identifikovali i uhapsili počinioce krivičnog djela, koji su se u nepoznatom pravcu udaljili s lica mjesta s vozilom banke, javlja dospisnik sa lica mjesta.

Istražitelji po taktici i scenariju pljačke, kažu da su razbojnici odlično bili pripremljeni za posao koji su namjeravali obaviti. Razoružali su uposlenike fizičkog obezbjeđenja objekta, vezali ih, a zatim uzeli kase, pronašli ključ od službenog vozila ispred banke te se udaljili u nepoznatom pravcu.

Također je novi podatak i da su prema nezvaničnim podacima u pljački učestvovale tri, a ne dvije osobe, kako je zvanično saopšteno u jutarnjim satima iz policije. Za trećeg saučesnika, koji je učestvovao u pljački, policija je doznala tokom istrage danas.

Iste je noći opljačkan i supermarket “Maxi”, na Starčevici u Banjoj Luci, iz kojeg je odneseno 13.000 maraka. Za sada se ne povezuju ova dva krivična djela.

 

Avaz/Informer.ba