BiH Izdvojeno Vijesti

Počinje izgradnja međunarodnog kamp naselja u Srebrenici

U srebreničkom selu Klotjevac, na lijevoj obali akumulacionog jezera Perućac na Drini, sutra će početi izgradnja međunarodnog kamp naselja.

Podršku i sredstva za izgradnju kampa obezbijedile su Vlada Federacije BiH i američka Ambasada u BiH, a na uređenju prostora i montiranju objekata učestvovaće oko 100 omladinaca iz Zvornika, Srebrenice, Bratunca i Doboja.

Prvo će biti postavljeni montažni objekti za kuhinju, magacin i higijenske čvorove, a posjetioci će koristiti smještaj u šatorima.

Očistili smo dio lokacije za kamp, doveli vodu i uredili put. Narednih dana postavićemo česme, urediti komletan teren i dovesti struju do kapma“, rekao je koordinator ovog projekta Hakija Meholjić.

Meholjić je najavio da će u ovom kampu od 15. jula do 15. avgusta boraviti tri grupe po 50 omladinaca iz cijele BiH i regiona.

Cilj kampovanja je izgradnja pomirenja i tolerancije druženjem mladih, a kamp će biti otvoren za sve ljude dobre volje iz zemlje i inostranstva“, istakao je Meholjić. Krajem avgusta trebalo bi da bude organizovana i prezentacija ovog projekta uz gastronomsku ponudu srebreničkog područja u međunarodnom kampu, čiji će pokrovitelj biti američka Ambasada u BiH.

 

Informer.ba