Svijet Vijesti

Pod zemljom 28 kineskih rudara

Požar u rudniku uglja u istočnoj Kini zarobio je u utrobi zemlje 28 rudara, a spasioci na drugom kraju zemlje tragaju za 42 rudara iz dva rudnika koja su poplavljena tokom vikenda uslijed jakih kiša, rekli su u četvrtak kineski zvaničnici.

Kako je saopštila državna administracija za bezbjednost na poslu, požar je izbio u srijedu uveče u rudniku uglja koji se nalazi u provinciji Šandong, a prema rezultatima preliminarne istrage, potekao je od zapaljenog kompresora za vazduh na 225 metara dubine.

Državna televizija CC TV prikazala je spasioce kako tovare kolica vrećama zemlje i blata koje će biti iskorišćene za blokadu požara. Vatra još gori u utrobi rudnika.

U južnoj Kini, spasioci i dalje pokušavaju da nađu 42 rudara koji nisu viđeni otkako su kiše poplavila dva tamošnja rudnika.

Voda je prodrla u jedan rudnik u izgradnji u provinciji Guejdžou, zarobivši 23 rudara u dubokom podzemlju, a spasioci ispumpavaju vodu čiji se nivo u rudniku smanjio za 16 metara od srijede uveče, rekao je jedan kineski zvaničnik.

 

Beta/Infomer.ba