Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Podgorica: Sinu kupio mladu sa Kosova za 900 eura

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv devetnaestogodišnjeg mladića zbog vanbračne zajednice sa maloljetnicom iz Đakovice, koju mu je navodno otac kupio za 900 eura.

Mladić B.O. je kao raseljeno lice iz Kline sa Kosova nastanjen u podgoričkom naselju Vrela ribnička, gdje su službenici Filijale za suzbijanje maloljetničke delinkvencije zatekli maloljetnicu.

Policija sumnja da je maloljetnicu u oktobru 2011. godine izvjesni H.G. iz Đakovice doveo sa sobom u Rožaje, gdje ju je pod lažnim imenom, predstavljajući je kao mlađu sestru i govoreći da nema staratelja predao ocu osumnjičenog mladića G.O. (39).

U saopštenju crnogorske Uprave policije navodi se da je G.O. navodno tada dao 900 eura, nakon čega je maloljetnicu doveo sa sobom u Podgoricu namjeravajući, kako se sumnja, da je preda sinu B.O. radi udaje.

Policija je došla do saznanja da su staratelji maloljetnice prijavili njen nestanak u avgustu 2011. godine u Đakovici.

Maloljetnici je do povratka na Kosovo obezbijeđen adekvatan smještaj, navodi se u saopštenju i dodaje da je B.O. uz krivičnu prijavu predat nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

 

Srna/Informer.ba