Region Udarno Vijesti

Podignuta optužnica protiv Dragana Paravinje za ubistvo i pokušaj silovanja

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Dragana Paravinje zbog krivičnog djela teškog ubistva i pokušaja silovanja.

Optužnicom se predlaže produženje pritvora za Paravinju, javljaju hrvatski mediji.

Paravinju optužnica tereti da je 7. juna na putu Split – Drniš, kod mosta na rijeci Čikoli, povezao maloljetnu Antoniju Bilić. Vozeći prema Splitu, u jednom trenutku zaustavio je vozilo i pokušao da je siluje, a pošto u tome nije uspio, ubio je maloljetnicu, odvezao se do jezera Brljan na rijeci Krki i tijelo bacio u rijeku.

Tužilaštvo ga tereti i da je 28. juna prošle godine na području Omiša pokušao da siluje dvadesetepetogodišnju autostoperku. “Uprkos prijetnjama i primijenjenoj sili, nije uspio u svom naumu, a djevojku je ostavio kod Šestanovca”, dodaje se u optužnici.

Za Antonijom Bilić policija je organizovala do sada najveću potragu. Isušeno je jezero Brljan, ali njeno tijelo nikada nije pronađeno.

Paravinja je u BiH osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja. U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi sa nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.

 

Srna/Informer.ba