Crna hronika Vijesti

Podignuta optužnica protiv Medihe Hadžović

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Medihe Hadžović, rođene 8. septembra 1969. u Čajniču, nastanjene u Sarajevu, državljanke BiH.

Optužena Mediha Hadžović se tereti da je 11. januara 2011. godine, u 12.15 sati, na MGP Deleuša, općina Bileća, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu iz Republike Crne Gore, zatečena u  vozilu  “reno megane”, bh. registarskih oznaka, te je kod optužene otkriveno 10,298 kg  marihuane “skank”, zapakovane PVC folijom u deset paketa, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedena droga je Konvencijom o psihotropnim supstancama od 1971. godine i Rješenjem o popisu opojnih droga proglašena opojnom drogom, čiji je promet zabranjen u skladu s odredbama Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

U optužnici se navodi da je Mediha Hadžović spomenutu drogu preuzela od njoj poznate osobe u Podgorici i pakete droge smjestila na skrovita mjesta u vozilu.

Prilikom pregleda i kontrole vozila drogu su pronašli i oduzeli pripadnici Granične policije BiH.

Optužena Mediha Hadžović se tereti da je preko državnog graničnog prijelaza pokušala neovlašteno prenijeti drogu, čime je počinila krivično djelo neovlašteni promet opojnih droga.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Fena/Informer.ba