BiH Vijesti

Podignuta optužnica za ubistvo Vedrana Puljića

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića, koji se sumnjiči za ubistvo navijača FK “Sarajevo” Vedrana Puljića u oktobru 2009. godine u ovom gradu.

Knezović je osumnjičen za ubistvo Puljića u vrijeme navijačkih nereda 4. oktobra 2009. godine, prije fudbalske utakmice između “Širokog Brijega” i “Sarajeva”, kao i za pokušaj ubistva još šest osoba, prenosi “ljiljan.ba”.

Knezović, koji je bio pripadnik zloglasne Tutine Kažnjeničke jedinice, nekoliko dana nakon hapšenja pobjegao je iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu pred očima osam sudskih policajaca, a danas živi u Hrvatskoj, prenose federalni mediji.

Tužilaštvo u Širokom Brijegu istovremeno je obustavilo istragu protiv 29-godišnjeg policajca Dragana Vujevića, koji se sumnjičio za ubistvo Puljića, potvrdila je glavni tužilac u Širokom Brijegu Vesa Čavar.

Vujevićev advokat Nada Dalipagić kaže da joj je od prvog momenta bilo apsolutno jasno da se radi o potpuno nevinom čovjeku i da se u momentu svih ovih događanja ponašao kao častan i savjestan policajac, što se, kako je rekla, nakon ove istrage pokazalo tačnim.