Svijet Udarno Vijesti

Poginulo 5 policajaca, više od 30 povrijeđeno

Pet policajaca poginulo je u oružanom sukobu sa teroristima u Kumanovu, a više od 30 je povrijeđeno, dok još nije poznat broj stradalih civila, rekla je Gordana Jankulovska, ministar unutrašnjih poslova Makedonije.

“Žrtava na strani terorista ima, ali ne znamo njihov tačan broj”, rekla je Jankulovska kasno sinoć na konferenciji za novinare.

Ona je navela da će akcija na terenu trajati dok i posljednji terorista ne bude neutralizovan, podsjetivši da je policijska akcija počela u subotu rano ujutro protiv grupe koja je imala za cilj napad na državne institucije.

“Koliko je grupa bila opasna pokazuje i to što su 16 časova pružali otpor. Otpor većeg dijela grupe je slomljen poslije 18 časova i veliki broj njih se predao”, rekla je Jankulovska i dodala da je dio terorista nastavio da pruža otpor.

Ona ističe da je situacija na terenu veoma rizična, na šta ukazuje i to da je za sat vremena povrijeđeno još šestoro policajaca.

Makedonska Vlada donijela je odluku da danas i sutra budu Dani žalosti zbog pogibije pripadnika bezbjednosnih snaga u policijskoj akciji otkrivanja i razbijanja naoružane terorističke grupe u Kumanovu.

U nekim dijelima Kumanova od jutros se ponovo čuju pucnji, dok je u centru grada situacija nešto mirnija, neke prodavnice rade, a manje je ljudi na ulicama nego inače.

 

Srna/Informer.ba