Crna hronika Udarno Vijesti

Poginuo gimnazijalac, maloljetnik upravljao vozilom

V.C. (17), gimnazijalac iz Milića, je poginuo, a njegovi sugrađani, prijatelji i vršnjaci S.S., Đ.S. i A.P. teško su ozlijeđeni u prometnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u mjestu Tabana, kod Vlasenice.

Do stravičnog udesa došlo je kada je golf 2, kojim su se vozili, iz još neutvrđenih razloga sletio s puta i udario u obližnje stablo. Je  liuzrok ljudski faktor ili kvar na vozilu, utvrdit će istraga, ali je jedno sigurno: maloljetnici nisu smjeli upravljati automobilom.

Nastradali tinejdžeri učenici su Srednjoškolskog centra Milutina Milankovića iz Milića, iz kojeg su Nezavisnim danas potvrdili da su svi u školi “zanijemili” zbog ove tragedije.

Sve su to učenici naše škole, iz različitih odjela, prijatelji. Učenik koji je poginuo, treći je razred gimnazije. To su dobra djeca. Na pokop ćemo ići svi, i nastavnici i učenici, organizirali smo tako. Danas svi o tome razmišljamo i gotovo bi se moglo reći da je nastava u drugom planu“, kazala je Nezavisnim Slavica Mićić, pedagoginja u ovoj školi.

U zdravstvenim ustanovama u kojima se ukazuje pomoć trojici ozlijeđenih mladića potvrdili su da oni nisu životno ugroženi. A.P. je, kako smo saznali, smješten u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, a dvojica njegovih prijatelja su prebačeni u bolnicu u Zvornik.

Dragomir Perić, glasnogovornik CJS Bijeljina, potvrdio je da su sve četiri osobe u gofu koji je sudjelovao u udesu bile maloljetne te dodao da se utvrđuje tko je od njih upravljao automobilom.

 

Srna/Informer.ba