Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Poginuo vozač automobila i motociklista

Dvadesetogodišnji J.A. iz Pribave i šezdesetčetverogodišnji T.B. iz Svojati, preminuli su u UKC-u Tuzla od posljedica teških povreda koje su zadobili u saobraćajnim nesrećama koje su se u subotu i nedjelju dogodile na području Tuzlanskog kantona.

Udario u saobraćajni znak, više puta se prevrnuo i završio u kanalu

Dvadesetogodišnji J.A. iz Pribave, općina Gračanica, preminuo je u UKC-u Tuzla oko 2:30 sati od zadobijenih teških povreda u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju oko 1 sat dogodila na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj, u mjestu Pribava, Općina Gračanica.

Do nesreće je došlo kada je dvadesetogodišnji mladić, najvjerovatnije uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, izgubio kontrolu nad automobilom ˝kia˝(079-T549), udario u saobraćajni znak, a potom se više puta prevrnuo i završio u kanalu. Povrijeđeni je prevezen u UKC Tuzla, gdje je ubrzo preminuo. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužuilac, dok su uviđaj na mjestu nesreće izršili službenici policije PS Lukavac.

Pao sa motocikla

Šezdesetčetverogodišnji T.B. iz Svojati je u subotu oko 10 sati na loklanom putu u mjestu Svojat, općina Živinice, izgubio kontrolu i pao s motocikla ˝cross road˝, bez registarskih oznaka. U ovoj nesreći zadobio je teške tjelesne povrede zbog kojih je hospitaliziran u UKC Tuzla, gdje je nažalost i podlegao oko 21 sat. O slučaju je upoznat kantonalni tužuilac, dok su uviđaj na mjestu nesreće izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac.

 

 

Tip.ba/Informer.ba