BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Pogledajte spisak 929 lažnih invalida FBIH

“Dnevni avaz” došao je u posjed spiska s imenima 929 korisnika za koje je tokom revizije utvrđeno da su nelegalno ostvarili pravo na invalidninu i povoljniju penziju u Federaciji FBiH.

Prema posljednjoj analizi, a ona se radi svaka tri mjeseca, revizija je otkrila više od 1.000 nezakonitih korisnika, na kojima će se godišnje uštedjeti nekoliko miliona KM.

Dnevni avaz  objavljuje imena onih koji su, prema spisku, čiju je originalnost potvrdio i federalni ministar za boračka pitanja Zukan Helez, imali najviša primanja, a prava su im prestala po osnovi Zakona o reviziji i po drugim osnovama. Raspon novčanih primanja koja su im isplaćivana mjesečno kreću se od 23 pa do nevjerovatnih 5.483 KM! Na 929 lažnih korisnika sa spiska država je mjesečno izdvajala čak 265.750 KM.

Prema spisku, najviša primanja imala je Sevla (Salko) Selimović iz Visokog – čak 5.483 KM, zatim Fatima (Bego) Beganović iz Zavidovića 5.068 KM, Đulijana (Hisen) Miftari iz Novog Sarajeva 3.846,43 i Admira (Adem) Karamehić iz Maglaja 3.383 KM.

 

Pogledajte čitav spisak