BiH Udarno Vijesti

Pokret Dosta! nije organizator protestnog okupljanja ‘Okupiraj Sarajevo’

U okviru protesta globalnog pokreta “Okupiraj zajedno”, Inicijativa “Okupiraj Sarajevo” pozvala je građane na protest 15. oktobra u Sarajevu.

Zbog navoda koji su se posljednjih dana pojavili u pojedinim medijima, imamo potrebu da javno izjavimo da Pokret `Dosta!` nije organizator ovog okupljanja već su to pojedinci i građani koji će se na ovaj način pridružiti globalnom aktivističkom pokretu“, navodi se u saopštenju Inicijative “Okupiraj Sarajevo”.

U saopštenju se ističe da će pojedine organizacije pozvati svoje članove i aktiviste da se pridruže ovoj inicijativi kao pojedinci.

Podržavamo svaku inicijativu, bilo koje grupe i pojedinaca, koja dijeli stavove i ideje globalnog pokreta `Okupiraj zajedno`, ali napominjemo da proteste koji se dešavaju u SAD i ostatku svijeta ne pokreću organizacije već pojedinci – građani i aktivisti“, dodaje se u saopštenju.

Aktivisti pokreta “Okupirajte Wall Street” počeli su 17. septembra demonstracije u finansijskom distriktu Njujorka koje su se u međuvremenu raširile širom SAD, u znak protesta, prije svega, zbog pohlepe velikih korporacija koje ne čine dovoljno na oživljavanju američke ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta u vreme visoke nezaposlenosti.

Dan zajedničkih protesta širom svijeta najavljen je za 15. oktobar, a grupa hakera “Anonimus” izdala je saopštenje da će 10. oktobra “izbrisati Wall Steet sa interneta”.

 

Srna/Informer.ba