Region Udarno Vijesti

Pokret ‘Naši’: Posjetioci će brisati noge zastavama ARBiH

Četničko-fašistički pokret “Naši” paljenjem zastave, kako oni kažu, “lažne države” Bosne i Hercegovine, otpočeli su masovnu kampanju za otkazivanje kocerta Dine Merlina u Beogradu.

Prema onome što se može čuti, pripadnici ovog krajnje desničarskog pokreta na ovome neće stati. Kako pišu srbijanski mediji, u nastavku kampanje će koristiti plakate i letke koji treba da “obavijeste srbijansku javnost s izjavama bh. kantautora”.

Aktivisti ovog četničkog pokreta također su najavili da će na dan održavanja koncerta u blizini Beogradske arene postaviti “replike ratnih grbova i zastava Armije RBiH kako bi publika mogla da obriše noge prije ulaska u salu“.

Kako bi “maskenbal” bio potpun aktivnisti ovog četničkog udruženja najavljuju da će u samoj Areni, u toku koncerta, “zapaliti replike ratnih zastava ARBiH“.

I na kraju, aktivisti koji očito nemaju prečeg posla od prizivanja mračnih slika iz ne tako daleke prošlosti, najavljuju da “neće pokušati” nasilno da spriječe koncert, ali će “uraditi sve” kako bi se pokazalo “da li se Merlin pokajao zbog svoje prošlosti“?!

Avaz/Informer.ba