Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Pokušao sa automatom da uđe u zgradu Federalnog zavoda PIO/MIO

Policija u Mostaru će protiv Miodraga Kvesića (37), koji je pokušao da naoružan automatskom puškom uđe u zgradu Federalnog zavoda PIO/MIO, podnijeti izvještaj zbog nedopuštenog posjedovanja vatrenog oružja.

Kvesić će dobiti i prekršaju prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira, jer se potukao sa radnikom Zavoda.

Radnici obezbjeđenja Federalnog zavoda PIO/MIO u Mostaru spriječili su Kvesića da naoružan automatskom puškom uće u objekat.

Kvesić je prethodno dolazio do zgrade i tražio radnika Zavoda Marija Kordića, a nakon što se sastao s njim, oni su se fizički sukobili, potvrđeno je u policiji.

Nakon što se povukao, ubrzo se vratio pred zgradu Zavoda naoružan puškom, ali su ga radnici obezbjeđenja uspjeli spriječiti da uđe u zgradu nakon čega je pozvana i policija.

U policiji je rečeno da su dolaskom na mjesto događaja nisu zatekli osumnjičenog već da su aga naknadno pronašli na adresi prebivališta. Od njega je oduzeta automatska puška i okvir s trideset metaka.

On je saslušan u Policijskoj upravi Mostar, a potom je pušten na slobodu. O ovom događaju obaviješteno je Kantonalno tužilaštvo u Mostaru kojem će protiv Kvesića biti proslijeđen izvještaj o počinjenom krivičnom  djelu.

Motiv sukoba Kvesića i Kordića za sAda nije poznat.

 

Srna/Informer.ba