Crna hronika Udarno Vijesti

Policajac u Goraždu izvršio samoubistvo na radnom mjestu

Policajac Radoš Tupeša (1978) uposlenik MUP-a BPK Goražde najvjerovatnije je izvršio samoubistvo noćas oko 21 sat , pucnjem iz službenog pištolja u prostorijama MUP-a. Da li je riječ o samoubistvu pokazaće obdukcija koju je naložio Mirsad Bilajac, glavni kantonalni tužilac.

“Nesretni slučaj desio se oko 21 sat, kako su me informisali on je stigao na posao ranije nego obično, otišao u prostorije gdje se nalazi naoružanje, otvorio  pretinac gdje se nalazi njegov pištolj, bio je sam u prostoriji a njegov kolega je potom začuo pucanj,on ga je pronašao sa metkom u predjelu glave. Najvjerovatnje se radi o samoubistvu, isključujemo mogućnost da je ubijen a nakon obdukcije imaćemo više informacija – izjavio je Bilajac.

Tupeša je već bio mrtav kad je dovežen u bolnicu a kantonalni tužilac će naložiti obdukciju. Motivi ovog čina za sada nisu poznati.U MUP-u BPK Goražde vlada šok i nevjerica obzirom da je Tupeša ovdje radio već deset godina, no prema pričama kolega nikada nije došao 50 minuta ranije na posao.

Ešref Hurić, komesar policije BPK Goražde , zatečen i šokiran noćašnjim dogadjajima kaže da je Radoš Tupeša bio primjeran policajac, te da je hitno uputio delegaciju iz MUP-a BPK Goražde njegovoj porodici u Čajniče. Naime Radoš Tupeša je živio u Čajniču, ima suprugu i jedno dijete te roditelje. Sa njima će se, potvrdio je Hurić, takođe razgovarati o eventualnm motivima. Špekuliše se da je Tupeša imao finansijskih problema pa bi to mogao biti eventualni motiv. Takođe pored njega je pronađen i mobilni telefon a u neki od kolega kažu da je u zadnje vrijeme bio veoma povučen.Prenose Nezavisne novine.

 

Informer.ba