Region Udarno Video Vijesti

Policajci mučitelji se brane šutnjom, prebačeni u zatvor

Vršački policajci Aleksandar Adamov i Bojan Biserčić poslije određivanja pritvora poslati su u tamošnji zatvor, odakle će poslije 48-satnog zadržavanja biti prebačeni na saslušanje kod istražnog sudije koji vodi postupak za premlaćivanje romskog mladića Danijela Stojanovića.

Ne bi bilo profesionalno da 48-satno zadržavanje provedu u pritvoru u zgradi policije i zato su prebačeni u zatvor” – kaže za “Blic” izvor iz MUP-a Srbije.

On navodi da je Adamovu i Biserčiću zadržavanje određeno u ponedeljak uveče, nakon što ih je žrtva Stojanović prepoznao.

Adamov i Biserčić su se na saslušanju u policiji branili šutnjom, dok je njihova koleginica Marijana Radivojević, koja je mobilnim telefonom i snimila premlaćivanje, dala izjavu. Poslije saslušanja, ona je puštena da se brani sa slobode, ali će se protiv nje dalje voditi postupak zbog prikrivanja krivičnog djela – kaže naš izvor.

Postupak koji je pokrenut može da spere ljagu sa lica policije” – rekao je Dačić nakon izvinjenja porodici Stojanović.

On je naveo i da je dao nalog da se smjene odgovorne starješine u Vršcu, ali da je osoba koja je tada bila komandir policijske stanice, u međuvremenu penzionisana.

 

Blic/Informer.ba