Region Udarno Vijesti

Policija posle četiri sata pregovora odgovorila dječaka od samoubistva

Petnaestogodišnji mladić koji je sinoć htio da skoči sa prozora drugog sprata zgrade u Ulici Gospodara Vučića, prevezen je oko 03.00 sata poslije ponoći na neuropsihijatijsku kliniku poslije četiri sata pregovora sa pripadnicima pregovaračkog tima MUP-a Srbije.

Dječak se poslije svađe zaključao u sobu, a policajcima koji su došli zaprijetio je da će skočiti ako uđu u zgradu, pa su se oni povukli na pristojnu udaljenost.

U međuvremenu iz stana se ponovo čula svađa mladića i njegove majke, posle čega je on počeo da baca stvari iz sobe kroz prozor.

Nakon što je izbacio nekoliko predmeta, smirio se i djelimično spustio roletne na prozoru kroz koji je nastavio da posmatra šta se dešava ispred zgrade.

U roku od pola sata vatrogasna ekipa je postavila dušek na naduvavanje ispred zgrade u slučaju da mladić skoči. Kako nezvanično saznajemo policija je prilikom pregovora stupila u kontakt i sa dječakovim ocem, koji živi u Smederevu.

Posle četiri sata pregovora, oko 03.00 sata poslije ponoći, pregovarački tim MUP-a Srbije uspio je da ubjedi mladića da otključa sobu, a zatim i da izađe iz stana, da bi nakon toga kolima Hitne pomoći prevezen na neuropsihijatirjsku kliniku.

 

Blic/Informer.ba