Crna hronika Vijesti

Policija pronašla 24 paketića kokaina, uhapšena jedna osoba

Policijski službenici brčanske Policije sinoć su pretresli dvije lokacije u Brčkom, prilikom čega su uhapsili osobu J.Ž. kod koje su pronašli 24 pvc paketića u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na kokain, te tri vojne eksplozivne naprave tzv. “suzavac”, stoji u saopćenju Halida Emkića, portparola Policije Brčko Distrikta BiH.

Uhapšena osoba će tokom današnjeg dana, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet  droga biti predata Tužilaštvu Brčko Distrikta BiH na krivičnopravno procesuiranje.

Na osnovu naredbi Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko Distrikta  bit će izvršeni pretresi osam osoba, ugostiteljskog objekta, putničkog vozila u ulici Banjalučka i kuće u ulici Krfska, u Brčkom.

Narkotike su policijski službenici uz korištenje službenog psa pronašli tokom pretresa putničkog vozila, vlasništvo  J.Ž. ,rođen 1967.s područja Brčkog. Pretresom kuće u kojoj je osoba nastanjena pronađene su i oduzete tri “suzavca”.

Fena/Informer.ba