Crna hronika Udarno Vijesti

Policija šuti o oružju i municiji pronađenim u blizini Dodikove kuće

Nakon informacije o pronađenom naoružanju u napuštenoj kući Ostoje Baštinca u Miljevićima, ovo mjesto na granici gradiške i laktaške opštine u četvrtak su počele da posjećuju i brojne novinarske ekipe. Svi oni, kaže mještanin Zoran Kosojević, raspituju se koliko je kuća u kojoj je, prema njegovoj i tvrdnji, pronađeno više sanduka municije i eksploziva udaljena od imanja Milorada Dodika u selu Bakinci

” To je kilometar ili dva šumskog puta kroz Romanovačke kose, najveću šumu u ovom kraju. Međutim, niko ne može tvrditi otkud je oružje tu dospjelo, ko ga je i kojim povodom donio. Znamo da ga prije desetak dana nije bilo, zato što smo išli u lov i tu zalazili, i da se sigurno ne radi o trgovini ili sličnim poslovima” – objasnio je Kosojević reporteru „EuroBlica“.

On uvjerava da je sada to naselje pod stalnim policijskim nadzorom, mada su istražitelji bili brojniji prije nekoliko dana, kada dijelu sela u kojoj je Baštinčeva i još nekoliko praznih kuća pored šume, nije bio dozvoljen pristup.

I ostali sagovornici EuroBlica Dragica, Goran i Vlado Kosojević ističu da su veoma uznemireni i da se o tome već nekoliko dana priča u Miljevićima, Vilusima, Romanovcima i okolini. Slučaj povezuju i sa nedavno pronađenom torbom punom municije i zapisima na arapskom jeziku, pored autoputa, takođe u ovom kraju, piše EuroBlic.

Živko Kosojević je rekao da se u selu pronio i glas o navodno pronađenom minobacaču kod stare crkve u Romanovcima, praktično na drugoj strane iste šume.

Vijest o ovome brzo se proširila cijelim Potkozarjem a nakon što je sve to objelodanjeno u medijima, cijeli slučaj dobio je i mnogo šire razmjere.

Međutim, u banjalučkom Centru javne bezbednosti juče nisu htjeli ništa da komentarišu, pa zbog toga nije poznato da li je pokrenuta zvanična istraga o ovom slučaju, da li postoje indicije ko je gomilao naoružanje i šta je tačno pronađeno u napuštenoj kući. Nezvanično, u napuštenoj kući, koja je udaljena tri kilometra vazdušnom linijom od imanja predsjednika RS Milorada Dodika, za sada su pronađeni jedan bacač, četiri mine te drveni sanduk poput onih u kojima se tokom proteklom rata nosila municija.

 

 

Blic.rs/Informer.ba