BiH Crna hronika Vijesti

Policijski službenik uhvaćen u krađi

Dalibor Davidović (37), službenik zaposlen u Policijskoj stanici Srbac, uhvaćen je u krađi u samoposluzi “Mane komerc”, koja se nalazi u robnoj kući u tom gradu.
Nezvanično saznajemo da u policiji radi kao pravnik, a sumnja se da je u posljednje vrijeme više puta sa polupraznim kesama dolazio u ovaj prodajni objekat, iz kojeg bi izlazio sa kesama “dopunjenim” ukradenom robom.

Srpčani su nam juče ispričali da Davidović, otac dvoje maloljetne djece, ima novca i da im nije jasno, kako kažu, “zašto je pao na tako niske grane”.

Sumnja se da je krao više mjeseci, a ‘plijen’ mu je bio sve što mu treba. Ukrao bi, primjera radi, suhomesnate proizvode, slatkiše, kafu ili slično. Pritom bi, simbolično, kupio nekoliko proizvoda. ‘Ulovljen’ je prije nekoliko dana, a zatim je i priveden”, kaže naš sagovornik blizak policiji.

Naš izvor dalje dodaje da je Davidović imao “uigranu strategiju”, a “oslanjao” se uglavnom na povjerenje, odnosno činjenicu da u toj samoposluzi zna većinu zaposlenih.

Saznajemo, takođe, da policija neće imati težak posao pri istrazi, jer su Davidovićev “pohod” zabilježile nadzorne kamere u objektu. Stoga je za istražioce slučaj pred “zatvaranjem”.

Menadžment tog prodajnog objekta u jednoj od prostorija ima monitore na kojim je prikazan gotovo svaki ugao u samoposluzi, tako da je praktično nemoguće bilo šta sakriti“, pojašnjava naš izvor.

Uzete su izjave svih koji su upućeni u Davidovićeve “mutne” radnje, kao i izjava osumnjičenog, nad kojim je pritom izvršena kriminalistička obrada. Pripadnici Policijske stanice Srbac izuzeli su i snimke na kojima se vidi ovaj službenik dok krade.
Nezvanično, policija je pretresla i kuću Davidovića, u kojoj stanuje sa suprugom i djecom, te je našla i oduzela određenu količinu ukradene robe.

U preduzeću “Mane komerc” potvrdili su naša saznanja, ali o detaljima nisu htjeli da govore. Na zid ćutnje naišli smo u Policijskoj stanici Srbac, u kojoj su kratko kazali da je njihov radnik na godišnjem odmoru, tako da sa njim nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

Ipak, u Stanici se ograđuju od Davidovićevih postupaka, a u CJB Banjaluka kažu da će tog službenika stići zaslužena kazna.

Protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a slijedi i podnošenje zahtjeva za suspenziju tog radnika“, kažu nam u CJB Banjaluka.

U Srpcu saznajemo da pola grada danima priča o tom incidentu. Kažu nam da su u istrazi učestvovali i inspektori iz Banjaluke, a sve u cilju da se, kako kažu, “ova bruka” izvede na čistac.

Baš se radujem što će sve izaći na vidjelo, jer zbog takvih kao dotični ‘gospodin’, pošten narod uvijek loše prođe, a lopovi se izvuku iz svega“, kazala nam je jedna mještanka, koja nas je zamolila da joj ne navodimo ime.

Nezavisne/Informer.ba