Politika Udarno Vijesti

Ponovo istraživanje nestalih donatorskih sredstava

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ponovo će formirati istražnu komisiju za trošenje donatorskih sredstava.

Podsjećajući da će ovo biti treća po redu istražna komisija Predstavničkog doma za istraživanje donatorskih sredstava, poslanik Azra Hadžiahmetović iz Stranke za BiH zatražila je da se nova komisija obaveže da će okončati dugogodišnje pokušaje da se dođe do podataka o trošenju donatorskih sredstava.

Hadžiahmetović traži da se članovi nove komisije odreknu naknada za rad, te da se precizira da se za rad komisije neće odobravati dodatna sredstva.

Lazar Prodanović iz SNSD mišljenja je da u novu istražnu komisiju ne bi trebalo da budu kandidovani članovi neke od ranijih komisija.

Prodanović je predložio zaključak da se komisija obaveže da najkasnije do 31. maja dostavi Predstavničkom domu izvještaj o svom radu.

Na čelu prve istražne komisije bio je Tihomir Gligorić, a druge Sefer Halilović, a rad obje komisije nije dao konačne rezultate o trošenju donatorskih sredstava.

Poslanici su informisani da je Bojan Ninković kandidat za sekretara Predstavničkog doma, a Ferid Buljubašić za sekretara Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH.

O njihovom imenovanju poslanici će se izjasniti na kraju sjednice, prilikom glasanja o tačkama dnevnog reda današnjeg zasjedanja.

 

Srna/Informer.ba