Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Poplave na zapadu Turske

Snažne padavine na zapadu Turske uzrokovale su izlijevanje manjih rijeka it korita koje su poplavile naselja u općinama grada Canakkalea, javio je reporter agencije Anadolija.

Nekoliko desetina kuća i poslovnih prostora ostalo je pod vodom, a turska civilna zaštita, zajedno sa lokalnom žandarmerijom pomaže stanovništvu ugroženih naselja.

Izlijevanje korita rijeke Kursak poplavilo je selo Yigitler u općini Bayramic, a tri seljana su u pokušaju da se spase ostali zarobljeni na stablima drveća. Reakcijom žandarmerije i civilne zaštite sva trojica su spašeni.

Hitna medicinska pomoć u Bayramicu ima pune ruke posla, zbrinjavajući povrijeđene, među kojima je najviše onih sa lomovima kostiju i drugim fizičkim povredama.

Neka sela su, usljed izlijevanja rijeka, ostala bez komunikacije sa gradom Bayramicem, a veliki broj motornih vozila ostao je pod vodom koja je preplavila ulice.

Obilne padavine u najvećem turskom gradu Istanbulu,  uzrokovale su poplave u nekim dijelovima grada, a loši vremenski uslovi u više dijelova Turske, prema najavama meteorologa bit će nastavljeni i u narednim danima.

AA/Informer.ba