Ekonomija Udarno Vijesti

Porezna uprava FBiH u kontroli 150 kladionica

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su započeli inspekcijski nadzor priređivača igara na sreću klađenjem za koje postoje sumnje da priređuju igre na sreću bez odobrenja za čije izdavanje je nadležno Federalno ministarstvo finansija.

Porezna uprava Federacije BiH, u saopćenju za javnost, naglašava da je na osnovu obavještajno-istražnih radnji na terenu došla do saznanja da pravne osobe priređivači igara na sreću organiziraju igre na sreću putem interneta, što je prema Zakonu o igrama na sreću zabranjeno u Federaciji BiH.

Predmetom inspekcijskog nadzora su kontrola zakonitog priređivanja igara na sreću klađenjem, provjera zapošljavanja radnika, u skladu sa Zakonom o radu, i kontrola evidentiranja prometa putem fiskalnih uređaja, u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima u Fedearcije BiH.

Kontrolom su obuhvaćene četiri pravna subjekta – priređivači igara na sreću klađenjem i to: Derbi games d.o.o. Mostar, Wiliams kladionice d.o.o. Široki Brijeg, Milenij d.o.o. Mostar i Remi sportske kladionice d.o.o. Tuzla, sa oko 150 uplatnih mjesta.

Inspekcijski nadzor se provodi i u sjedištu priređivača igara na sreću i na uplatnim mjestima. U ovu aktivnost je uključeno 110 inspektora Porezne uprave Federacije BiH.

 

Fena/Informer.ba