Izdvojeno Region Vijesti

Porodica Antonije Bilić pokreće privatnu istragu

Članovi porodice Antonije Bilić odlučili su da pokrenu privatnu istragu jer smatraju da pretraga terena više nema smisla, navedeno je na Facebook stranici grupe Nestala – Antonija Bilić.

“Duboko vjerujemo da je Antonija živa te ćemo se morati odlučiti za privatnu potragu kako bismo spasili život naše Antonije. Svi koji nam želite pomoći kontaktirajte nas na mail nestalaantoniabilic@gmail.com”, stoji u saopštenju porodice Bilić.

Na internetskoj stanici Missing International, koja redovno sarađuje sa svjetskim agencijama, takođe je objavljena Antonijina fotografija s opisom.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna, kada je ušla u kamion na mostu na Čikoli i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja, koji je uhapšen krajem juna u RS, rekao je tada policiji da je ubio Antoniju i bacio njeno tijelo u rijeku. On je Hrvatskoj izručen 22. jula, a za vrijeme trajanja privremenog izručenja smješten je u zatvoru u Šibeniku, jer je za taj slučaj nadležan tamošnji županijski sud.

Odluku o izručenju Paravinje, kojeg je nedavno Sud u Sokocu osudio na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja, potpisao je Bariša Čolak, ministar pravde BiH, kako bi bile rasvijetljene okolnosti nestanka Bilićeve. Paravinja je nakon hapšenja policajcima u Banjaluci priznao da ju je ubio, ali je pred Sudom BiH negirao taj iskaz, rekavši da je priznanje dao pod pritiskom. Isto je ponovio i na saslušanju u Šibeniku.

 

Agencije/Informer.ba