Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Portparol MUP-a KS Irfan Nefić kažnjen sa tri mjeseca zatvora!

Općinski sud u Visokom izrekao je presudu od tri mjeseca zatvora Irfanu Nefiću zbog izazivanja saobraćajne nezgode u Brezi koju nije prijavio, a u kojoj je teško ozlijeđen motociklista Amar Muratović.

Nefić nije bio u sudnici, tako da je presudu saslušao njegov advokat. Oštećeni Amar i njegov otac Bilal Muratović, nezadovoljni kaznom, najavili su daljnje traženje svojih prava.

Imajući u vidu sve okolnosti i doprinos oštećenoga, ali koji nije u direktnoj uzročno-posljedičnoj vezi s ovom saobraćajnom nezgodom, sud se odlučio za ublaženu krivičnopravnu sankciju, znači mjeru upozorenja. To znači da se optuženome utvrđuje kazna zatvora od tri mjeseca, određuje vrijeme provjeravanja u trajanju od godinu. Ako u tom periodu ne počini novo krivično djelo, ta kazna zatvora neće biti izvršena, a nakon godinu od provjeravanja kazna će biti izbrisana iz evidencije” – istakao je sudija Edib Kučuković.

Oštećeni Amar i otac Bilal bili su vidno razočarani donesenom presudom.

Nismo zadovoljni i žalit ćemo se na presudu. Pokrenut ćemo i parnični postupak s obzirom na to da se Irfan Nefić ponio krajnje neljudski. Smatramo da je sudija uzeo u obzir samo olakšavajuće okolnosti. Otežavajuća okolnost je što je Nefić pobjegao s lica mjesta. Dalje ćemo tražiti svoja prava “- prokomentirali su presudu Muratovići.

 

Avaz/Informer.ba