Svijet Udarno Vijesti

Portugalski premijer savjetovao građane da emigriraju zbog krize

Portugalski premijer osmislio je svoj model za borbu s krizom u svojoj zemlji pa je građanima savjetovao da je – napuste.

Pedro Passos Coelho šokirao je javnost, medije i kolege političare svojom izjavom da se situacija u njihovoj zemlji neće tako skoro popraviti te im kao mogućnost savjetovao da emigriraju.

Portugalski premijer savjetovao je prošlog mjeseca učiteljima da bi se mogli preseliti u zemlje portugalskog govornog područja, Brazil ili Angolu, piše Al Jazeera. Vlade ove dvije zemlje odmah su reagirale i poručile da trenutno nemaju potražnje za učiteljima.

Ipak, koliko je učiteljski sektor pogođen govori i činjenica da su premijerovu sugestiju drugi dan podržali i neki ministri.

Članica Evropskog parlamenta Ana Maria Gomes rekla je da kad je čula što je Passos Coelho izjavio da je bila ljutita jer je takva izjava zadnje što bi jedan premijer trebao reći.

Od osjećaja neproduktivnosti još je gore odustati jer, ma kako god stvari bile komplicirane moramo se izvući, imao kvalificirane mlade ljude, rekla je Gomes.

Istraživanja su pokazala da su za odlazak u inostranstvo najzainteresiraniji mladi između 25 i 34 godine.

 

Fena/Informer.ba