Crna hronika Udarno Vijesti

Poslaniku Zaimu Backoviću upućene prijetnje

Na početku današnje sjednice Skupštine KS, poslanik BPS-a  Zaim Backović kazao je da su prijetili njegovoj porodici.

Prijetili su meni i mojoj porodici zbog onoga što sam govorio na prošloj sjednici Skupštine. Očito da je poslanicima zabranjeno da govore ono što misle i znaju. Tokom rasprave na prošloj sjednici, nisam spomenuo nikakva imena, niti sam atakovao na imena, iako i dalje stojim iza onoga što sam kazao. Dakle, postoje ljudi kriminalne prošlosti koji su imenovani za v.d.  članova skupština komunalnih preduzeća” – kazao je Backović, prenosi Avaz.

Kako je istakao, nakon prošle sjednice, pozvana je starica od 80 godina i sugerisali su joj da bi bilo poželjno da njen sin manje govori u skupštini KS.

Starica je završila u hitnoj. Nakon toga i ja sam razgovarao s tim čovjekom i rekao mi je da se okanim ćorava posla. Neću se okaniti ćorava posla. Neću dozvoliti prijetnje porodici ni po koju cijenu, a ovdje ću uvijek govoriti istinu. Nikada me niste uspjeli potkupiti i nećete”– kazao je Backović.

Ministar unutrašnjih poslova Muhamed Budimlić kazao je Backoviću da slučaj prijavi nadležnoj policijskoj stanici, jer ministar nije nadležan za operativno djelovanje policije.

 

Informer.ba