Ekonomija Vijesti

Poslovni susreti kineskih i BiH privrednika

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) organizirat će 22. juna poslovne susrete kineskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

U posjet BiH doputovat će oko 100 predstavnika iz oko 50 najvećih kineskih korporacija iz gotovo svih privrednih oblasti, kao što su: hemijska industrija, finansijski sektor, tekstilna, obuća, metalski sektor, drvna industrija, prehrambena, građevinska,  elektroindustrija, energetika i rudarstvo, farmaceutska, grafička i industrija papira, ugostiteljstvo, istraživanje tržišta, te investicioni sektor.

Za učešće na poslovnim susretnima s privrednicima iz Kine prijavilo se oko 200 predstavnika iz više od 115 bh. kompanija, institucija i udruženja.

U plenarnom dijelu susreta predviđeno je obraćanje predsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH, predsjednika Kineskog savjeta za promociju međunarodne trgovine, ambasadora Narodne Republike Kine u BiH, predstavnika Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te prezentacija Agencije za unapređenje inostranih investicija u BiH o mogućnostima investiranja u BiH.

Nakon plenarnog dijela bit će upriličeni bilateralni sastanci između kineskih i bh. privrednika, saopćeno je iz Službe za informiranje VTKBiH.

 

Fena/Informer.ba