Region Vijesti

Potonula jahta u Bračkom kanalu

Jahta zahvaćena požarom popraćenim eksplozijama potonula je u noći s nedjelje na ponedjeljak na dubinu od više od 60 metara u Bračkom kanalu između Makarske i Sumartina bliže otoku Braču, a svih pet osoba koje su se nalazile na jahti uspjele su na vrijeme napustiti jahtu, izvijestio je jutros splitski Centar 112.

Sve osobe s jahte premjestile su se na jedan gumeni čamac i ribaricu koji su se nalazili u blizini te su prevezeni u luku Sumartin.

Riječ je o iznajmljenoj jahti “Oko plavo” dugoj 15 metara koja ima spremnik kapaciteta 800 litara goriva, ali se pouzdano ne zna koliko je goriva bilo u spremniku. Kako su najavili u splitskome Centru 112, ako more bude onečišćeno žurno će se pristupiti sanaciji.

Splitski Centar 112 dobio je na desetine poziva građana da u Bračkom kanalu između Makarske i Sumartina gori jahta te je žurno o tomu izvjestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci te Operativno-komunikacijski centar (OKC) u Splitu, i dobrovoljna vatrogasna društva Selce i Makarska.

U nadgledanje mjesta potonuća upućen je vatrogasni brod “Sv.Florijan”, a očevid i okolnosti izbijanja požara na jahti obavit će kapetan Lučke kapetanije ispostave Makarska, izvjestila je Državna uprava za zaštitu u spašavanje (DUZS).

 

Fena/Informer.ba