BiH Crna hronika Udarno Vijesti

Potraga za Ivanom Milerom iz Doboja: Autom sletio u kanjon Tare

Državljanin BiH Ivan Miler (42), prema pretpostavkama, upravljao je automobilom “opel korsa” koji je sletio u kanjon Tare na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, saopštio je dežurni istražni sudija žabljačkog Osnovnog suda Rajko Šibalić.

Prema njegovim riječima, automobil, koji je juče sletio sa puta, danas je izvađen iz rijeke Tare, dok je potraga za vozačem u toku.

Na kolovozu nisu pronađeni tragovi kočenja, a prema izjavi očevidaca, automobil `opel korsa`  prešao je u suprotnu traku i pravolinijski se obrušio niz okomitu liticu u kanjon, dubok oko pedesetak metara“, rekao je Šibalić.

On je dodao da je vozilo iz Tare izvađeno i da je u toku vanredni tehnički pregled automobila.

Šibalić je istakao da se sumnja da je vozilom upravljao Miler, rođen u Doboju, koji je, prema podacima Pogranične policije, u Crnu Goru ušao na Graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja juče oko 14.00 časova.

“Utvrđeno je da je Miler bio gost i jednog žabljačkog kafea u kome je viđen tog dana oko 16.00 časova”, rekao je Šibalić.

Prema njegovim riječima, u toku je pretraga terena koju vrše rafting klubovi “Kljajevića kamp” i “Leković rafting Tara”.

Dežurnoj službi policije u Žabljaku u utorak 14. juna oko 23 časa javljeno je da se na osmom kilometru putu od mosta na Tari prema Mojkovcu dogodila saobraćajna nezgoda.

Izlaskom na mjesto događaja, kod mosta na Prenćanima, policija na kolovozu nije pronašla gotovo nikakvih tragova kretanja, a ispod oko 50 metara okomite litice, potpuno prekriveno vodom u rijeci se nalazilo vozilo Opel korsa, njemačkih registarskih oznaka EBE TP 34.

 

Nezavisne novine/Informer.ba