Crna hronika Vijesti

Potukla se dva bračna para, dvoje teže povrijeđeno

Druga PU je 30. jula oko 20.20 sati obaviještena da je u ulici Dobojska bb, općina Novo Sarajevo došlo do tuče između M. E i njenog supruga L. B s jedne i G. V i njenog suprug G. B sa druge strane.

Na KUM-u KCU Sarajevo je konstatovano da je G. V zadobila teške povrede (lom skočnog zgloba desne noge) i zadržana je na liječenju, dok je G. B. takođe zadobio teške povrede (fraktura nosne kosti) ali je upućen na kućno liječenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede, istog dana u 23.15 sati službenici policije Druge PU lišili su slobode L. B., rođen 1985. godine iz Sarajeva.

U POŽARU U ŠTALI IZGORJELO 29 OVACA

Prva PU u subotu u 01.04 sati obaviještena je da je došlo do požara na štali vlasništvo I. H., koja se nalazi u ulici Dolovi do broja 2-a, općina Stari Grad Sarajevo.

Tom prilikom u štali je izgorjelo 29 ovaca.

Požar je ugasila ekipa PVB Sarajevo. O navedenom je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu sudskog vještaka PPZ-a, gdje je konstatovano da je do požara došlo usljed varničenja na tehnički neispravnim električnim instalacijama u pomoćnom dijelu objekta.

URUČENO 190 PREKRŠAJNIH NALOGA

U protekla 24 sata službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 190 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 70 vozača. Iz saobraćaja su isključili 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, sedam osoba bez položenog vozačkog ispita, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, devet neregistrovanih i pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba