Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Povrijeđeni iz Švrakinog u stabilnom stanju, policija još traga za osobom koja je pucala

 

Dvadesetšestogodišnji Ismet Aljić, koji je zadobio ustrjelnu ranu gornjeg dijela lijeve natkoljenice, sinoć je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten na kućno liječenje, dok su 43-godišnji Sadik Hrustić i 34-godišnji Meho Aljić, iako sa teškim povredama, trenutno stabilno.

Kako je za naš portal izjavila Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Hrustić, koji je zadobio ustrjelnu ranu abdomena, operisan je i nalazi se na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Aljiću, pacijentu sa prostrjelnom ranom lijevog plućnog krila, urađena je CT angiografija te je prebačen na Kliniku za torakalnu hirurgiju.

Dok se povrijeđeni oporavljaju kod kuća i u bolnici, policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, koje je uznemirilo građane Sarajeva posebno jer se dogodilo u toku dana i u dvorištu kuće jedne romske porodice u ulici Safeta Hadžića, gdje su okupljeni slavili rođendan unuka.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, kazao je da policija ima indicije o osobi koja je upotrijebila vatreno oružje. Naglasio je da je riječ o jednoj osobi za kojom se traga, te da su uviđaj obavili službenici MUP-a KS uz prisustvo kantonalnog tužioca.