Region Udarno Vijesti

Poziv neudatim damama proširen na cijelu Srbiju

Skupština grada Jagodine danas je obnovila poziv neudatim djevojkama starijim od 38 godina da se prijave za besplatno ljetovanje sa momcima starijim od 38 godina, u cilju sklapanja brakova i formiranja porodica.

Za ovo ljetovanje do sada se prijavilo 150 muškaraca starijih od 38 godina i samo 25 žena sa područja Jagodine i Pomoravskog okruga, pa je u Skupštini grada odlučeno da se poziv proširi na cijelu Srbiju.

Zainteresovane dame iz cijele Srbije treba da se jave na telefon 035-222-107, a ljetovanje se organizuje krajem septembra u Grčkoj, stoji u saopštenju skupštine.

Bračne parove, ako je jedan od supružnika stariji od 38 godina, prilikom sklapanja braka Skupština Jagodine nagrađuje sa 3.000 eura. Ova odluka je donijeta 23. decembra prošle i važi od 1. januara ove godine. Do sada je ovu nagradu primilo 10 bračnih parova, a prvi par će uskoro dobiti bebu.

Još oko deset bračnih parova je prijavilo da je sklopilo brak ali su na provjeri.

Odluka o stimulaciji sklapanja brakova na ovaj način donijeta je u cilju povećanja nataliteta i borbe protiv “bijele kuge”, prenose agencije.

 

Informer.ba