Svijet Udarno Vijesti

Poznata njemačka glumica Berlusconiju dovodila prostitutke

Vjeruje se da je Began organizovala veliki broj prostitutki koje su dolazile na Berlusconijeve erotske zabave

Protiv osmoro ljudi u Italiji danas su podignute optužnice zbog podvođenja prostitutki italijanskom premijeru Silviju Berlusconiju.

Optuženi su to navodno činili u nadi da će zauzvrat dobiti posao ili unosne ugovore, prenio je AFP.

Optužnice su podignute pošto su tužioci u južnom italijanskom gradu Bariju završili istragu kruga Berlusconijevih prijatelja i saradnika, među kojima su biznismen Gimpaolo Tarantini i njemačka glumica Sabina Began.

Vjeruje se da je Began organizovala veliki broj prostitutki i starleta, koje su potom dolazile na Berlusconijeve erotske zabave. Optuženi se terete za podsticanje i ekploatisanje prostitucije u “korist Berlusconija“.

Iako se protiv italijanskog premijera trenutno vode sudski procesi za zloupotrebu vlasti, malverzacije i plaćanje za seks tada 17 – ogodišnjoj djevojci, protiv njega u ovom slučaju nije podignuta optužnica jer je korištenje usluga prostitutki u Italiji legalno.

Istraga je usmjerena na raskalašne zabave organizovane u Berlusconijevim privatnim rezidencijama u Rimu i na Sardiniji 2008. i 2009. godine.

Tužioci smatraju da je najmanje 30 mladih devojaka u Berlusconijeve rezidencije doveo Tarantini i da je dobar dio njih pružio usluge 74-godišnjem premijeru.

Tarantini je uhapšen 1. septembra pod sumnjom da je želio da iznudi 800.000 eura od premijera, a da zauzvrat da lažne iskaze tokom istrage u Bariju.

 

Tanjug/Informer.ba