Crna hronika Udarno Vijesti

Prebijen i svezan ostavljen u šumi

Šuma zvana Dubokovac u Stanić Rijeci kod Doboj-Istoka, u blizini međuentitetske linije, sve češće je mjesto na koje raznim povodima izlazi policija. Tako je bilo nedavno, kada je u njoj zapaljen automobil “golf 2” koji je ukraden u Gradačcu.

Uznemireni mještani

Ono što je u utorak u ovoj šumi doživio 40-gogodišnji poduzetnik Elvis Džanić, uznemirilo je mještane.

Njega su, prema izvještaju MUP-a Tuzlanskog kantona, u tri sata poslije ponoći ispred ugostiteljskog objekta “Istanbul” u Devetaku kod Lukavca napala tri maskirana i naoružana muškarca, oteli mu automobil “audi A-6” i sedam hiljada KM te druge vrijedne stvari. Razbojnici su mu vezali ruke i noge i ubacili ga u prtljažnik njegovog automobila.

Krenuli su prema Doboju tražeći pogodno mjesto da nesretnog Džanića izbace, što su i uradili u šumi kod Stanić Rijeke, ostavivši Džanića svezanog i s teškim tjelesnim ozljedama.

Pronađen je slučajno u šest sati ujutro kada je Refik Smajić pošao u šumu po drva, a Muhamed Dubravac je bio u blizini u kući svoga komšije.

Jeziv prizor

Obojica smo u isto vrijeme čuli nekoga kako zapomaže. Pomisli smo da se neko od ljudi koji sijeku drva ozlijedio motornom pilom, pa smo potrčali. Ugledali smo prizor koji nikada nećemo zaboraviti. Čovjek je čučao, sav u krvi, razbijene glave na više mjesta, s velikom ranom na butini iz koje je curila krv, svezan rukama unazad za noge koje su bile savijene prema glavi. Molio nas je da ga oslobodimo plastičnog konopca koji se bio uvukao u kožu ruku i nogu koje su poplavile. Tražio je vode. Mi smo odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, nismo mu se smjeli približavati zbog tragova. Policajac ga je ubrzo oslobodio prerezavši čakijom konopac, dali smo mu i vode i hitno je prevezen u Dom zdravlja Doboj-Istok” – ispričali su jučer Smajić i Dubravac.

Na pronalaženju trojice svirepih razbojnika rade kantonalna tužiteljica Alma Džaferović, inspektori MUP-a TK i PU Lukavac te PS Doboj-Istok.

 

 

Avaz/Informer.ba