Crna hronika Udarno Vijesti

Predao se inspektorov sin koji je skrivio nesreću

Vlado Bartolović (22) iz Drvara, sin lokalnog policijskog inspektora, koji je osumnjičen da je u subotu iza ponoći skrivio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Slavko Bajić (26), predao se policiji nakon višečasovne potjere, potvrdio je danas “Nezavisnim” Ivica Vrdoljak, portparol MUP-a Livanjskog kantona.

Vrdoljak je pojasnio da se Bartolović policiji predao u subotu uveče, te da je u toku kriminalistička obrada nakon koje će biti odlučeno da li će osumnjičeni biti sproveden dežurnom tužiocu ili će biti pušten na slobodu.

Iz policije je potvrđeno da je Bartolović u subotu oko 45 minuta iza ponoći u centru Drvara u Ulici Jole Marića automobilom golf udario Bajića, koji je poginuo na mjestu nesreće.

Umjesto da pokuša pomoći unesrećenom, Bartolović je pobjegao, nakon čega je policija krenula u potragu za osumnjičenim.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je prije nekoliko godina na identičan način nesreću izazvao i stariji sin lokalnog policijskog inspektora, koji je takođe odmah pobjegao, a nakon nekoliko časova se predao policiji.

Mještanin Drvara koji je želio ostati anoniman ispričao je danas “Nezavisnim” da je Bartolović pobjegao jer je u trenutku izazivanja nesreće bio pod dejstvom alkohola.

“Znao je vrlo dobro šta radi kada je pobjegao. Udario je mladića, ostavio svoj golf na mjestu nesreće, a zatim otrčao kao da je udario neku životinju, a ne čovjeka. Gotovo 24 časa kasnije, kada je taj alkohol, ili šta već, izlapio iz njega, odlučio je da se preda policiji, kao da se ništa nije dogodilo”, ispričao je Drvarčanin koji je želio ostati anoniman.

Očevici nesreće ispričali su da je Bartolović udario Bajića pri brzini od gotovo 100 kilometara na čas.

“Taj stariji sin se prije nekoliko godina autom zabio u nesretnika koji je takođe bio u autu, ali na parkingu. Nakon sudara, stariji Bartolović je pobjegao, a po gradu su tada kružile priče da je bio navodno pijan jer normalna osoba bi sigurno vidjela parkiran auto. Nakon dva dana potjere, taj stariji se predao policiji, no u krvi mu nisu našli ništa. Policija ga je saslušala i pustila, a on je pobjegao u Sloveniju, tako će sigurno biti i sa ovim mlađim Bartolovićem“, ispričao je “Nezavisnim” mještanin Drvara.

Iz MUP-a Livanjskog kantona je saopšteno da je dežurni tužilac naredio da bude izvršena obdukcija preminulog mladića.

 

Informer.ba