Izdvojeno Svijet Vijesti

Predsjednički kandidati Obama i Romney su se pisanim članicama „Moja vizija Amerike“ putem CNN-a obratili javnosti

Tri dana uoči predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama kandidati Barack Obama i Mitt Romney su se sinoć putem televizijske mreže CNN pisanim člancima o temi „Moja vizija Amerike“ obratili milionima birača.

Republikanac Romney je u posljednjim sedmicama kampanje sebe predstavljao kao agenta promjena u zemlji, a njegov oponent i aktuelni predsjednik SAD-a demokrata Barack Obama je istakao da promjene koje Romney zagovara nisu ono što Americi zapravo treba.

Mi znamo šta znači promjena i od toga ne možemo odustati. To su promjene za sve. Promjena je Amerika koja će biti domaćin novih generacija proizvodnje i inovacija. Ja nisam kandidat koji kaže ‘neka propadne Detroit’, ja sam kandidat od povjerenja za američke poslove i investitore. Promjena je završetak desetogodišnjeg rata i otvaranje novih stranica izgradnje nacije. Naše promjene podrazumijevaju smanjenje budžetskog deficita mjerama štednje i vraćanje poreza bogatih Amerikanaca na nivo koji je bio za vrijeme predsjednika Billa Clintona. Došlo je vrijeme da završimo reforme koje smo počeli“, navodi se u Obaminom članku koji je objavio CNN.

Predsjednički kandidat iz reda republikanaca Romney je u svom članku istakao da je Amerika zemlja velikih mogućnosti i prilika, ali da te prilike sve rjeđe kucaju na vrata Amerikanaca.

Gušimo se u ekonomskim problemima koji su bez posla ostavili milione naših državljana. Naše okruženje je prepuno raskomadanih snova, odgođenih planova i izumrlih nada“, navodi se u Romneyevom članku.

Romney je dodao da to nije nužno stanje Amerike i da ovi problemi mogu biti zajedničkim snagama riješeni u budućnosti.

Problemi koje imamo nisu jači od nas. Mi ih možemo riješiti. Preporučujem vam pravi izbor za stvarne promjene“, poručio je Romney.

AA/Informer.ba