BiH Vijesti

Predsjednik NO HT Eronet Žarko Pušić: “Ubiću svakog ko zeca ko nije uz mene”

Na sastanku koji je trajao sat i po, Pušić je zahtijevao da niko ne smije podržati neprijateljsko ministarstvo i nelegalnog ministra, odnosno mene, i da moraju da slušaju samo njega. Zaprijetio im je da će ih, ukoliko ga ne budu slušali, upucati kao zečeve. To je ponovio dva puta – kazao je Bijedić.

Ministar Bijedić tvrdi da su prijetnje vezane za sazivanje Skupštine HT Eroneta, kada bi trebali biti smijenjeni sadašnji članovi Nadzornog odbora te postavljeni novi.

Upucat ću kao zeca svakog ko nije uz mene“, navodno su riječi predsjednika Nadzornog obora HT Eroneta Žarka Pušića upućene ostalim članovima na nedavno održanom sastanku u sjedištu ove kompanije u Mostaru.

Ovu infomaciju potvrdio nam je federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić, kazavši da je za ovaj događaj saznao od zaposlenika HT Eroneta lojalnih većinskom vlasniku, odnosno Federalnoj vladi.

Na sastanku koji je trajao sat i po, Pušić je zahtijevao da niko ne smije podržati neprijateljsko ministarstvo i nelegalnog ministra, odnosno mene, i da moraju da slušaju samo njega. Zaprijetio im je da će ih, ukoliko ga ne budu slušali, upucati kao zečeve. To je ponovio dva puta – kazao  je Bijedić.

Ministar navodi da su te prijetnje vezane za sazivanje Skupštine HT-a Eroneta zakazane za četvrti avgust, kada bi trebali biti smijenjeni sadašnji članovi Nadzornog odbora te postavljeni novi, koje je nedavno imenovala Federalna vlada.

Zatražili smo komentar o navodnim prijetnjama i od Žarka Pušića koji nam je pismeno odgovorio da HT Eronet, kao takav, na tržištu BiH ne postoji niti igdje u propisanom registru.

“Očito je da ste se obratili neodgovarajućoj osobi, koja nije bila na nekom Nadzornom odboru, kojoj je dosta vatrenog oružja, a za navodnu prijetnju obratite se svome informantu, kojem neodložno treba psihijatrijska i svaka druga pomoć, odnosno izoliranje iz prostora gdje žive i funkcioniraju normalni ljudi. Ne znam ništa ni o Skupštini o kojoj govorite – napisao je Pušić.

Nema razloga za ljutnju

Normalno je da Vlada kao većinski vlasnik postavlja svoje ljude u Nadzorni odbor i zato nema razloga za ljutnju, a pogotovo ne za ovakve prijetnje. Naravno, niko ne želi ostati bez fotelje, ali uz svu toleranciju ne mogu shvatiti da se neko može tako ponašati kao Pušić – navodi Bijedić.

 

Informer.ba