Svijet Udarno Vijesti

Predsjednik republikanaca Obamu uporedio s kapetanom Coste Concorije

Predsjednik američke Republikanske stranke Reince Priebus izazvao je u nedjelju politički skandal u SAD-u upoređujući Baracka Obamu s Francescom Schettinom, kapetanom talijanskog kruzera Coste Concordije koji se nasukao prije dvije nedjelje  u Italiji, javlja Hina.

Komentirišući  živu raspravu između kandidata tokom republikanskih predizbora za predsjedničke izbore , Priebus je za tv stanicu CBS kazao da će se pozornost uskoro premjestiti na Baracka Obamu.

Za nekoliko mjeseci sve će ovo biti stara priča i govorit ćemo o našem vlastitom malom kapetanu Schettinu ili predsjedniku Obami koji napušta brod SAD-a i više ga zanima kampanja nego njegov predsjednički posao“, ocijenio je predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora.

Zamoljen da razjasni što je htio reći, Priebus je nastavio: “Nazvao sam ga kapetanom Schettinom, znate kapetana koji je pobjegao sa svoga broda u Italiji. Kao naš predsjednik koji bježi od američkog naroda, ne radi svoj posao i trči po zemlji vodeći svoju kampanju“.

Priebusovu uporedbu Demokratska stranka ocijenila je “sramotnom“. Za Donnu Brazile, demokratsku dužnosnicu, komentari Reincea Pribeusa su “obmanjujući, sramotni i skandalozni“.

 

Informer.ba