Region Vijesti

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor u bolnici

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor primljen je u ponedjeljak poslije podne na otolaringološki odjel bolnice u Ljubljani zbog “teške upale srednjeg uha”, objavio je njegov ured.
Predsjednik slovenske vlade na odlasku ostat će u bolnici slijedećih dana na promatranju, a do tada će ga zamjenjivati ministar evropskih poslova i privremeni ministar gospodarstva Mitja Gaspari.

Pahorova vlada vodi tekuće poslove do imenovanja nove temeljem prijevremnih parlamentarnih izbora. Pahor je tako proteklog vikenda u ulozi premijera nazočio summitu u Bruxellesu, na kojemu su donešene dalekosežne odluke o budućem približavanju fiskalnih politika država Evropske unije, što podržava i Pahorova vlada na odlasku radi financijske konsolidacije Slovenije.

Unatoč tome, Pahor je prema vlastitim izjavama nesklon ulasku u vladu vjerojatnog mandatara za sastav nove slovenske vlade Zorana Jankovića, iako su ga neki već vidjeli kao budućeg ministra vanjskih poslova.

Jankovićev stil vođenja poslova Pahor je nakon preliminarnog susreta nazvao “autokratskim” i neprikladnim za čelnika koji zemlju treba izvesti iz krize i uvesti strukturne reforme za ostanak Slovenije u “čvrstoj jezgri” eurozone.

Fena/Informer.ba