BiH Udarno Vijesti

Predsjedništvo BiH o sigurnosti bh. vojnika u Afganistanu

Informacija o procjeni sigurnosti kontingenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji potpore miru Snaga međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamskoj Republici Afganistan bit će razmatrana na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Turske o suradnji u vezi s vojnom obukom, te Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Izmjenu Statuta Međunarodnog monetarnog fonda za reformu Izvršnog odbora.

Najavljeno je i razmatranje Inicijative za organiziranje godišnjeg sastanka Banke za razvitak Vijeća Evrope (CEB) u Bosni i Hercegovini 2014. godine

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i prijedloge odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja: sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o pograničnom prometu, sporazuma o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i vlada Republike Albanije i Rumunije.

Predsjedništvo BiH danas će razmatrati i Prijedlog odluke o pomilovanju osuđenih osoba.

Oslobođenje/Informer.ba