Region Udarno Vijesti

Predstavljao se kao menadžer TV Pink i varao građane nepostojećim nagradama

Beogradska policija uhapsila je Mirka Danilovića (27) zbog sumnje da je izvršio više krivičnih djela prevare, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Danilović je na teritoriji Beograda i okolnih gradova nasumice birao porodične kuće i stanove, i predstavljajući se vlasnicima kao menadžer TV Pink, govorio im da su srećni dobitnici nagradne igre koju organizuje ta medijska kuća.

Oštećenima je postavljao relativno laka pitanja, a nakon tačnog odgovora kao nagradu uručivao im je ručni sat, fiksni telefon ili masažer i saopštavao im da su potencijalni dobitnici glavne nagrade, LCD televizora, za koji moraju da plate PDV u iznosu od 7.000 dinara.

Kada bi oštećeni pristali na navedene uslove, upisivao je njihove lične podatke, uzimao novac i govorio da će im njegov kolega sutradan donijeti televizor, nakon čega se udaljavao sa lica mjesta.

Postoji sumnja da je veći broj građana oštećen, navedeno je u saopštenju u kome se pozivaju svi koji su prevareni na ovaj način da se jave u policiju. prenosi Tanjug.

 

Informer.ba