BiH Udarno Vijesti

Predstavljen prvi dio projekta Panorama Sarajeva

Udruženje građana “Plan B” u saradnji sa agencijom “Innovattivo” pokrenulo je jedinstveni projekat u oblasti razvoja kulture, turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine. Zbog obima i kompleksnosti, te jedinstvenog načina predstavljanja do sada neviđenog multimedijalnog karaktera te predstavilo prvi dio projekta Panorama Sarajeva

Riječ je o “Panorami Sarajeva”, web stranici koja će sve vas oduševiti svojom funkcionalnošću i inovativnošću, ističu autori stranice.

Panoramu grada Sarajeva možete pogledati na www.sarajevopanorama.info.

“Sarajevo Panoramu” čini jedinstvena fotografija veličine 15 gigapixela, a načinjena je od 1273 pojedinačne fotografije visoke rezolucije. Ono po čemu je ova web stranica posebna jeste to da će svim svojim posjetiocima pružiti priliku “virtualne posjete” Sarajevu. Također treba istaknuti i to da je ovo prva i najveća ”sastavljena” gigapixel panoramska fotografija na prostoru bivše Jugoslavije, koja oslikava Sarajevo i sve njegove znamenitosti, a neke od njih koje bismo izdvojili su: Zemaljski Muzej, Begova džamija, Katedrala, Jevrejski muzej, Pravoslavnu crkvu, Aerodrom i mnoge druge.

Ono što slijedi nakon prvog koraka, odnosno upoznavanja “virtualnog vodiča kroz Sarajevo” jeste jedinstven projekat u svijetu koje će biti lansiran za nepunih 10 dana, a riječ je o projektu “Visit & Explore Bosnia @nd Herzegovina”, www.visitbosnia.org, koji će objediniti na jednom mjestu cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve njene znamenite građevine, turističke destinacije i prirodna bogatsva koja posjedujemo, a sve to uz mnoštvo multimedijalnog sadržaja, stoji u saopštenju.

 

Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Svaka čast.Oduševljen sam i već sam požurio da mojim brojnim,rodbini i prijateljima,širom svijeta preporučim ovaj projekat.Samo naprijed.Ovo je ljepši dio naše stvarnosti .Ovo nam zaista treba,kako nama tako i dobronamjernom svijetu.