BiH Izdvojeno Vijesti

Predstavnici FSRS-a zadržali svoje nazadne i destruktivne stavove

I nakon današnjeg sastanka sa ambasadorima bh. fudbala Dušanom Bajevićem i Sergejom Barbarezom predstavnici FSRS ostali su pri svojim nazadnim i destruktivnim stavovima, te su rekli da neće promijeniti upute sa posljednje Skupštine FSRS-a.

“FSRS će se i dalje nastaviti ponašati prema uputama posljednje Skupštine FSRS-a”, kazao je prvi čovjek entitetskog saveza Mile Kovačević, što bi u prijevodu značilo da su stavovi delegata u N/FSBiH iz FSRS i dalje nepromijenjeni kada je usvajanje Statuta predloženog od strane FIFA i UEFA u pitanju, prenosi SCsport.ba.

On je rekao da su tražili od Komiteta za normalizaciju da se od FIFA-e i UEFA-e zatraži ugrađivanje modifikovanog predsjedništva u novi Statut.

“Onaj ko je u tom trenutku predsjednik predstavlja bh. savez u inostranstvu, a da se na toj funkciji rotiraju predstavnici sva tri konstitutivna naroda“, pojasnio je nakon sastanka Kovačević.

On je odbio pregovore sa predstavnicima Borca, rekavši da taj klub ima legitiman stav, ali da oni ne predstavljaju legitimnog partnera u razgovorima dok FIFA i UEFA tako ne odluče.