Region Udarno Vijesti

Predstavnicima Vlade Srbije nije dozvoljeno da uđu na Kosovo

Na kontrolnom punktu Jarinje predstavnicima Vlade Srbije večeras ipak nije dozvoljeno da uđu na sjever Kosova.

Goran Bogdanović i Borislav Stefanović nisu pušteni da uđu na Kosovo. Oni su se na punktu Jarinje zadržali dvadesetak minuta, nakon čega su otišli u pravcu Raške.

Bogdanović je Tanjugu rekao da su im vojnici objasnili da imaju naređenje od predpostavljenih da na Kosovo na ovom prelazu ne puštaju visoke zvaničnike iz Srbije koji se prethodno nisu najavili i dobili odobrenje od vlasti u Prištini.

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović krenuli su danas popodne na Kosovo gdje su namjeravali da se sastanu sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Stefanović je agenciji Beta kazao da je veliko pitanje da li će ih pripadnici Kfora pustiti da predju prelaz Jarinje, koji je zatvoren.

“Nadamo se da ćemo moći da udjemo na Kosovo”, rekao je Stefanović i dodao da neće koristiti alternativni vid ulaska na Kosovo.

Ako ne budu mogli da uđu na Kosovo, kako je naveo Stefanović, vratiće se u Beograd i pokušaće da se sutra sastane sa Robertom Kuperom, zvaničnikom EU koji posreduje u razgovorim Beograda i Prištine.

Premijer Kosova Hasim Tači prije dva dana je rekao da će ubuduće vlasti Kosova biti prinudjene da preduzmu zakonske mjere prema predstavnicima Vlade Srbije koji na Kosovu, kako je ocjenio, borave ilegalno.

Beta/Informer.ba