Izdvojeno Politika Vijesti

Predstavnički dom BiH: Bez podrške državnom budžetu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ni u drugom krugu glasanja nije podržao principe Prijedloga zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH u iznosu od 1.051.823.000 KM.

Protiv budžetskog prijedloga glasali su poslanici iz Republike Srpske , koji smatraju neprihvatljivim povećanje budžeta za oko 23.789.000 KM.

Najveća budžetska povećanja odnose se na Fond za povratak, te Ministarstvo odbrane, za koje su izdvajanja povećana za 16 miliona zbog usvojenih izmjena i dopuna Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, kojima je omogućeno penzionisanje pripadnika Oružanih snaga otpuštenih iz službe zbog isteka ugovora.

Kolegijum Predstavničkog doma prethodno nije postigao saglasnost o prijedlogu ovog budžeta, nakon što ga Dom na sjednici 22. juna u prvom krugu glasanja nije podržao.

Savjet ministara BiH predložio je budžet od 1,028 milijardi KM, što je na nivou prošlogodišnjeg, ali je Predsjedništvo BiH okvir budžeta za 2011. godinu povećalo za oko 23.789.000 KM.

Prijedlog budžeta utvrđen je bez odluke Fiskalnog savjeta i preglasavanjem srpskih članova u Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH.

 

Srna/Informer.ba