BiH Izdvojeno Vijesti

Predstavnički dom PS BiH danas o prijedlogu budžeta institucija za 2011

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo bi da u prvom čitanju, razmatra Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo.

Predsjedništvo BiH predložilo je ovogodišnji budžet od 1.051.823.000 KM.

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH podržala je principe predloženog budžeta.

Poslanici bi, u prvom čitanju, trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici BiH.

Među brojnim zakonima koji bi trebalo da se nađu na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama – Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH; Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH; Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Sjednica Predstavničkog doma PSBiH zakazana je za srijedu u 10 sati, a zbog obimnosti dnevnog reda postoji mogućnost da traje više dana.

 

Fena/Informer.ba