Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Pregazila ga dok je pijan spavao na cesti

Mujo Nukić (22) iz Brčkog poginuo je u petak ujutro u bizarnoj nesreći, kad ga je, dok je pijan spavao na cesti, automobilom pregazila sugrađanka B.R.

Nakon što je pregazila mladića, djevojka je nastavila s vožnjom i ne sluteći da je prešla automobilom preko mladića.

Mještani naselja 4. juli ispričali su u petak da je nastradali Nukić poznat po neurednom životu, ali i čestim pijanstvima, pišu Nezavisne novine.

“Nekoliko puta je tako znao ležati na cesti, a onda bi došla policija i odvela ga. Eto, ovaj put, to je bilo kobno. Žalosno je sve, jer je izgubljen mlad život”, ispričala je Nukićeva poznanica.

Goran Gavrić, komandir Saobraćajne policije u Brčko distriktu, izjavio je i da je Nukić ležao okrenut leđima prema tlu, kada je automobil prešao preko njega.

On je potvrdio da se nesreća dogodila oko 4.30 ujutro i da djevojka koja je vozila ‘Fiat’ u prvi momenat nije ni shvatila da je pregazila čovjeka.

“Ona je radila noćnu smjenu i dok se vraćala kući pregazila je čovjeka koji je ležao na cesti. Nastavila je voziti i otišla u svoje dvorište. Tek kada je vidjela policijske blokade i čula da je pješak pregažen, vratila se i rekla policajcima da ga je ona najvjerovatnije pregazila. Prema njenoj izjavi, ona je mislila da je to neka lokva vode, nije ni shvatila da je udarila pješaka”, objasnio je Gavrić.

Dodaje kako su na automobilu pronađeni tragovi krvi.

Iz policije u Brčkom naveli su da će nakon istrage biti poznate okolnosti pod kojima se dogodila ova bizarna nesreća.

Informer.ba